16 posts in category Przystawki i Przekąski

Jajka faszerowane w skorupkach pod pierzynką z bułki tartej

Jajka ugotowane na twardo, zmielone wraz cebulą i koperkiem, włożone ponownie do połówek skorupek, przykryte pierzynką z bułki tartej z grahamki i przypieczone na maśle klarowanym   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Jajecznie Kuchnia według stron świata: Polska Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia ... Continue Reading

Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej z dodatkiem kiełków rzeżuchy

Mini frittaty z jajek, szynki parmeńskiej (lub szwardzwaldzkiej), suszonych pomidorów, pieczarek z dodatkiem kiełków rzeżuchy lub lucerny   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Jajecznie Kuchnia według stron świata: Włoska Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia Fit   Porcja: 6 Czas przygotowan... Continue Reading

Patatas Bravas z kiełbasą Chorizo

Pieczone ziemniaki w kształcie łódeczek podane z hiszpańską kiełbasą Chorizo oraz z sosem salsa brava (na bazie pomidorów, cebuli, czosnku, papryczki chili, słodkiej, wędzonej papryki, octu winnego, cukru trzcinowego, soli i pieprzu) i białym dipem (na bazie serka wiejskiego, jogurtu naturalnego i czosnku)   Patatas bravas to ... Continue Reading

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem

Pasta na bazie tuńczyka, jajek, białego sera, jogurtu naturalnego, majonezu, chrzanu, soku z cytryny i szczypiorku   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Pasty Kuchnia według stron świata: Międzynarodowa Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia Fit   Porcja: dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut ... Continue Reading

Kokosowa jaglanka z granatem i miodem

Kasza jaglana z mleczkiem kokosowym i pestkami granatu, polana miodem i posypana płatkami kokosa   Gdy za oknem ziąb i mróz, na śniadanie zapraszam na jaglankę w najlepszym wydaniu – słodkim i kremowym - takim, który sprawia, że od razu robi się cieplej wszystkim zmarzluchom :)    Kategoria: Przystawki i Przekąski → ... Continue Reading

Jajecznica według Lindsey Vonn

Jajecznica z cebulką, pieczarkami, sosem salsa, awokado i kolendrą według jednej z najpiękniejszych i najbardziej utytułowanych kobiet w świecie sportu – Lindsey Vonn, amerykańskiej narciarki alpejskiej.   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Jajecznie Kuchnia według stron świata: Polska z meksykańskim akcentem Kuchnia ... Continue Reading

Pasta z wędzonej makreli

Pasta na bazie wędzonej makreli, jajek, majonezu (jogurtu greckiego), pieprzu i koperku   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Pasty, Dania rybne i Owoce morza Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia Fit   Porcja: dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut   Składniki: 2 wędzone makrele ok. 300-350 ... Continue Reading

Jajka po hiszpańsku

Jajka zapieczone w sosie pomidorowym na bazie pomidorów z puszki, suszonych pomidorów, cebuli, czosnku, marchewki, soli, pieprzu pod serową pierzynką z mozzarelli   Uwielbiam jajka w każdej postaci :) Dziś naszło mnie na jajka po hiszpańsku. Jeden z pomysłów na proste, pyszne i pożywne śniadanie :) Tym razem przygotowałam w ... Continue Reading

Kabanosy w cieście francuskim z dipem musztardowym

Kabanosy wieprzowe zapieczone w cieście francuskim, podane z dipem na bazie jogurtu naturalnego, musztardy francuskiej i rosyjskiej i posypane świeżo mielonym pieprzem   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Zawijaski i inne cuda Kuchnia według stron świata: Polska, Francuska   Porcja: 30 kawałków o długości ok. 7 ... Continue Reading

Włoska Bruschetta

Zapiekanka z chrupiącą bagietką, ciągnącą mozarellą, pomidorami pokrojonymi w kosteczkę, rukolą i oliwą czosneczkową   Ostatnio wspominaliśmy z mężem Maciejem czasy studenckie, a dokładniej co wtedy, jako biedni studenci futrowaliśmy namiętnie co drugi wieczór.  Wtedy nie miałam pojęcia o gotowaniu i to głównie mój ... Continue Reading

Góral Burger

Kanapka z boczkiem, oscypkiem, cebulą, grzybami, musztardą francuską i rukolą   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Kanapki i Grzanki   Porcja: dla 4 osób Czas przygotowania: 25 minut   Składniki: 8 pajd razowego chleba 8 cienkich plastrów wędzonego boczku 8 plastrów oscypka o grubości ok. 0,5 cm 1 ... Continue Reading

Sadzona sówka na boczku :-)

Jajko sadzone w formie sówki z plastrami chrupiącego boczku i szczypiorkiem   Jajka przeuwielbiam od zawsze, a w ostatnim czasie mam małego bzika na punkcie sówek. Jak to można połączyć w jedno? Proste – sadzona sówka :-P   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Jajecznie Kuchnia według stron świata: Angielska Kuchnia ... Continue Reading

Owsianka z karmelizowanymi gruszkami i figami

Płatki owsiane górskie z mlekiem oraz gruszkami i figami karmelizowanymi w cukrze i cydrze z dodatkiem masła   Dziś pierwszy dzień jesieni, więc tą piękną porę roku witamy pyszną owsianką…   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Owsianki, Kaszki, Serki i Twarożki Kuchnia według stron świata: Angielska Kuchnia według ... Continue Reading

Hummus ekspresowy i Hummus dla wymagających

Pasta na bazie ciecierzycy, pasty tahini, cytryny, czosnku i soli   Kategoria: Przystawki i Przekąski → Pasty  Kuchnia według stron świata: Libańska Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Wegetariańska, Wegańska, Kuchnia Fit   Porcja: dla 3 osób Czas przygotowania: 15 minut (hummus ekspresowy), 60 minut + 10 ... Continue Reading

Tatar ze śledzia na pumperniklu

Drobno posiekany filet śledziowy z dodatkiem jajek, warzyw i przypraw podany na razowym chlebie z mąki żytniej z dodatkiem miodu   Kategoria: Dania rybne i owoce morza, Przystawki i Przekąski → Kanapki i Grzanki Kuchnia według stron świata: Polska Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa (bez pumperniklu), Kuchnia ... Continue Reading

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress