4 posts in category Dodatki

Kopytka ziemniaczane

Kluski na bazie ziemniaków, mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, jajek i soli   Kategoria: Dodatki Kuchnia według stron świata: Polska Kuchnia według diety: Wegetariańska   Porcja: 65 kopytek o wymiarach 2 x 3 cm Czas przygotowania: 1 h   Składniki: ½ kg ziemniaków np. irga 130 g mąki pszennej typ 500 25 g mąki ... Continue Reading

Pieczone bataty w ziołowej panierce

Pieczone ziemniaki w panierce z suszonego rozmarynu, tymianku, soli morskiej, czarnego pieprzu, słodkiej i ostrej papryki   Bataty to słodkie ziemniaki o podłużnym kształcie i pomarańczowej barwie. Stanowią dobrą alternatywę dla zwykłych ziemniaków, a do tego przewyższają je pod względem wartości odżywczych i mają niższy ... Continue Reading

Puree z dyni

Upieczona, zmiksowana dynia jako dodatek do ciast, hummusu, kopytek, nadzienia w tartach   Kategoria: Dodatki Kuchnia według stron świata: Polska, Amerykańska Kuchnia według diety: Bezglutenowa, Wegańska, Wegetariańska, Kuchnia Fit   Porcja: ok. 1,5 kg (puree z wodą), 700 g (puree wyciśnięte z nadmiaru wody) Czas ... Continue Reading

Aksamitne puree ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki przepuszczone przez prasę z dodatkiem masła, mleka, soli, pieprzu i gałki muszkatołowej   Kategoria: ABC gotowania Kuchnia według diety: Bezglutenowa, Wegetariańska   Porcja: dla 2 osób Czas przygotowania: 25-35 minut Puree ziemniaczane używane jako dodatek do: mięs   Składniki: 400 g ... Continue Reading

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress