10 posts in category Dania mięsne i Podroby

Zapiekanka po polsku

Zapiekanka z kaszy gryczanej pod beszamelem, mięsa mielonego wołowego i wieprzowego, cebuli, pomidorów i cukinii z dodatkiem sera gouda i mozzarella   Kategoria: Dania mięsne → Mięsa różne Kuchnia według stron świata: Polska z włoskim akcentem Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa   Porcja: naczynie o ... Continue Reading

Piersi kaczki w winnym sosie z duszonym jabłuszkiem i konfiturą z żurawiny w towarzystwie ziemniaczanych kopytek

Piersi kaczki oblane winnym sosem (na bazie czerwonego wina, octu balsamicznego, świeżego rozmarynu i gwiazdek anyżu), podane na musie z jabłek i pomarańczy z dodatkiem konfitury z żurawiny i kopytek ziemniaczanych   Kategoria: Dania mięsne → Drób Kuchnia według stron świata: Polska, Francuska Kuchnia według diety: Dla ... Continue Reading

Polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowo-morelowym z dodatkiem makaronu palle di piombo

Pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie śliwek, moreli, białego wina, octu balsamicznego i miodu z dodatkiem włoskiego makaronu palle di piombo (małe ołowiane kuleczki)   Kategoria: Dania mięsne → Wieprzowina Kuchnia według stron świata: Polska Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia Fit   Por... Continue Reading

Kaszanka z cebulką i sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych

Podsmażane krążki kaszanki z cebulką i sałatką z roszponki, pomidorków koktajlowych, czarnej komosy ryżowej i dressingiem na bazie octu balsamicznego, syropu z owoców czarnego bzu, oliwy z oliwek, musztardy, soli i pieprzu   Kategoria: Dania mięsne → Wieprzowina Kuchnia według stron świata: Polska Kuchnia według diety: Dla ... Continue Reading

Pasztet z sosem a’la Cumberland

Potrawa na bazie 7 rodzajów mięsa, cebuli, czosnku, suszonych grzybów, wędzonych śliwek, jajek, kajzerek, smalcu, bułki tartej oraz zestawu przypraw podana z sosem na bazie konfitury z borówki brusznicy, chrzanu oraz musztardy dijon   Pasztet z sosem a’la Cumberland tworzy mistrzowskie połączenie :) Na tyle mistrzowskie, że ... Continue Reading

Bigos staropolski na bogato

Potrawa na bazie 4 rodzajów mięsa, kiszonej i słodkiej kapusty, suszonych grzybów, wędzonych śliwek, jabłek, cebuli, czosnku oraz mieszanki przypraw z dodatkiem czerwonego wina, śliwowicy i miodu   Kategoria: Dania mięsne Kuchnia według stron świata: Polska Kuchnia według diet: Dla Diabetyków, Bezglutenowa   Porcja: ... Continue Reading

Klopsiki po włosku

Klopsiki wieprzowo-wołowe w passacie pomidorowej z dodatkiem parmezanu w towarzystwie kaszy jęczmiennej perłowej   Uwielbiam kuchnię włoską, ale niewątpliwie bliska mi jest również kuchnia polska. Dlatego dziś na obiad serwujemy polskie klopsiki we włoskim stylu :)   Kategoria: Dania mięsne → Mięsa różne  Kuchnia ... Continue Reading

Domowe nuggetsy w chrupiącej panierce z dipem diabelskim i pieczonymi batatami

Kawałki piersi indyka w panierce z płatków kukurydzianych z ostrym dipem i pieczonymi słodkimi ziemniakami   Kategoria: Dania mięsne Kuchnia według stron świata: Amerykańska Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia Fit   Porcja: dla 2 osób Czas przygotowania: 45 minut   Składniki: Indyk w ... Continue Reading

Stek Panicza Macieja!

Stek z rostbefu bez kości (tzw. New York Steak) w ziołowej marynacie w towarzystwie winnego sosu i szalotki   Przychodzi taki dzień, kiedy nabieram ogromnej ochoty na stek. Wtedy do kuchni wkracza mój stekożerca numer 1 – Panicz Maciej i przyrządza mi stek w wersji medium rare, czyli średnio krwisty, bo taki lubię najbardziej :-) ... Continue Reading

Spaghetti Bolognese

Makaron spaghetti z sosem bolońskim, parmezanem i świeżą bazylią   Kategoria: Dania mączne → Makarony, Dania mięsne → Mięsa różne Kuchnia według stron świata: Włoska Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa   Porcja: dla 2 osób Czas przygotowania: 40 minut   Składniki: Makaron 130 g ... Continue Reading

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress