• Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem

Pasta na bazie tuńczyka, jajek, białego sera, jogurtu naturalnego, majonezu, chrzanu, soku z cytryny i szczypiorku

 

Kategoria: Przystawki i Przekąski → Pasty

Kuchnia według stron świata: Międzynarodowa

Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia Fit

 

Porcja: dla 4 osób

Czas przygotowania: 15 minut

 

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oliwie lub oleju
  • 2 jajka zerówki lub jedynki od szczęśliwych kurek (ugotowane na twardo i starte na tarce o grubych oczkach)
  • 70 g białego sera
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • 1-2 łyżki oliwy z tuńczyka
  • Szczypiorek według uznania (drobno posiekany)

 

Przygotowanie: Tuńczyka odsączamy z oliwy, przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do połączenia składników.

 

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Brak komentarzy

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress