• Pasta rybna

Pasta z wędzonej makreli

Pasta na bazie wędzonej makreli, jajek, majonezu (jogurtu greckiego), pieprzu i koperku

 

Kategoria: Przystawki i Przekąski → Pasty, Dania rybne i Owoce morza

Kuchnia według diety: Dla Diabetyków, Bezglutenowa, Kuchnia Fit

 

Porcja: dla 4 osób

Czas przygotowania: 15 minut

 

Składniki:

  • 2 wędzone makrele ok. 300-350 g
  • 2 jajka zerówki lub jedynki od szczęśliwych kurek (ugotowane na twardo i starte na tarce o grubych oczkach)
  • 4 łyżeczki majonezu lub jogurtu greckiego
  • ½ pęczka koperku (drobno posiekany)
  • ½ łyżeczki pieprzu

 

Przygotowanie:

Makrele obieramy ze skóry, wyjmujemy ości, skubiemy na małe kawałki i przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.

 

Pasta

Pasta z wędzonej makreli

Brak komentarzy

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress